Siergras in pot

Met gevulde plantenbakken zorgt u snel voor een persoonlijke sfeer op uw terras of balkon. Eigenlijk kunnen alle planten in pot! Wilt u een plant waar u lang van kunt genieten denk dan eens aan siergrassen.

Grassen in potten

Alle siergrassen staan prachtig in pot. Wilt u heel hoge grassen, zoals bijvoorbeeld pampasgras in pot zetten, kies dan ook voor grote plantenbakken, zodat de verhoudingen bij elkaar passen. Een laag en overhangend siergras zoals bijvoorbeeld Carex kan zowel in een lage als hoge plantenbak. Wilt u een gekleurde plantenbak kijk dan eens bij de mooie polyester plantenbakken. Siergrassen zijn vaste planten. Dat betekent dat ze vanaf het voorjaar groen uitlopen. Van de nazomer tot in de herfst bloeien veel grassen met aren of pluimen. In de winter laat u ze gewoon staan, zodat u kunt genieten van het wintersilhouet. Pas in het vroege voorjaar gaat u siergrassen snoeien; knip oude halmen tot vlak boven de grond af.

Bakken vullen

Gaat u planten in bakken zetten let er dan op dat u gaten aan de onderzijde van de pot maakt. Op die manier kan te veel water weglopen. Doet u dat niet dan heeft u kans dat de wortels van de planten steeds nat blijven en gaan rotten. Strooi eerst een dikke laag hydrokorrels op de bodem van de bak, deze zijn licht in gewicht en ze houden wat water vast. Gebruik potgrond bij het aanplanten; hierin zitten meteen de eerste voedingsstoffen voor de plant. Let op dat de plantenbakken niet uitdrogen, geef regelmatig water en voeg af en toe wat (vloeibare) mest toe aan het gietwater.

Tip: plant lentebloeiers of bloembollen langs de rand van de bakken voor kleur in het voorjaar.

Plantenbakken en siergrassen kopen? Bestelt u online dan kan uw bestelling tot in de tuin worden bezorgd!