Welk soort tuinverlichting past bij jou?

De drie soorten tuinverlichting

Bent u op zoek naar goede tuinverlichting? Maar weet u niet voor welke tuinverlichting u het beste kunt kiezen? Dan helpen wij u graag verder. Er bestaan drie soorten tuinverlichting: tuinverlichting met 12 Volt, 230 Volt en solar verlichting. De manier waarop de tuinverlichting aangelegd moet worden is bij elke verlichtingssoort anders. Elk, met zijn eigen voor- en nadelen. Wij geven u graag meer informatie over de verschillende soorten tuinverlichting.

230 Volt tuinverlichting
We beginnen met de lastigste tuinverlichting. Dit is de tuinverlichting van 230 Volt. Het aanleggen van deze tuinverlichting is lastiger omdat er gewerkt wordt met een grondkabel die 60 centimeter diep in de grond moet liggen. Nadat u deze klus heeft geklaard heeft u wel als voordeel dat de lampen feller licht geven. Daarnaast zijn ze vaak van hogere kwaliteit. 

12 Volt tuinverlichting
De tuinverlichting van 12 Volt is juist gemakkelijk om aan te leggen. Het is een kwestie van het aan elkaar klikken van de kabels en u bent klaar om de verlichting te laten branden. Nog een pluspunt is dat de kabels niet begraven hoeven te worden. Aan al deze voordelen zit helaas wel een nadeel. De kosten van deze verlichting vallen meestal hoger uit. 

Solar tuinverlichting
De makkelijkste tuinverlichting is toch wel de solar tuinverlichting. Wilt u niet veel werk hebben aan het aanleggen van de tuinverlichting dan kunt u het beste kiezen voor deze variant. Het is simpel een kwestie van de solar verlichting in de grond steken. De lichten werken op zonne-energie waardoor er geen elektriciteit aan te pas hoeft te komen. Na de aanschaf van deze solar tuinverlichting heeft u dus geen kosten voor elektriciteit. Het nadeel van solar tuinverlichting is dat de kwaliteit vaak vrij laag is. Ook is de lichtsterkte meestal zwakker.