Bloeiende planten voor in de zomer

Ben je op zoek naar bloeiende planten voor een kleurrijke tuin? Het is algemeen bewezen dat mensen met een kleurrijke tuin over het algemeen gelukkiger zijn. Het zijn de kleine dingen in het leven die jou gelukkig maken. Lees hieronder 4 planten die van jouw tuin een kleurrijke tuin maken.

De meeste mensen weten niet goed welke planten ze moeten kopen. Er zijn planten die meer aandacht nodig hebben, die niet goed tegen het Nederlandse weer kunnen of planten die niet zo mooi bloeien als dat je eigenlijk zou willen. Doe je onderzoek voordat je planten gaat kopen, dan weet je precies welke planten voor jouw tuin geschikt zijn.

1.Rotsplanten

De rotsplanten zijn een tijdje minder populair geweest, maar zijn weer terug van weg. Er zijn verschillende soorten rotsplanten verkrijgbaar, denk aan de Sempervivum, Sedum en de cerastium. Het fijne aan deze planten is dat ze ontzettend mooi kunnen bloeien zonder dat ze veel onderhoud nodig hebben.

2. Clematis

De clematis is zeer geschikt wanneer je niet zoveel ruimte op het balkon of in de tuin hebt. Deze plant bloeit mooi en groeit bovendien omhoog. Dit maakt deze plant uitermate geschikt voor de schutting of bijvoorbeeld een muur. Deze plant begint al vroeg in het voorjaar met bloeien en de kleuren blijf je (afhankelijk van het weer) de hele zomer zien.

3. Tuinanjer - Dianthus

Deze plant laat zich het best omschrijven als romantisch en kleurrijk. Daarnaast ruikt die ook nog eens heerlijk wanneer de plant in bloei staat. En nog een goede reden om deze tuinanjer aan te schaffen: het lokt mooie vlinder naar je tuin waardoor deze echt tot leven komt. De tuinanjer heeft weinig onderhoud nodig. Eens in de zoveel tijd water geven is voldoende.

4. Hebe

Hebe komt in verschillende kleuren, namelijk paars, wit, blauw en roze. Het mooie aan deze plant is dat die vroeg in het jaar tot bloei komt en veel vlinder aantrekt. Je kunt dus wel stellen dat deze plant een ware aanwinst is voor je tuin. Bovendien is deze plant eenvoudig te onderhouden en is een keer in drie dagen water geven voldoende.

Wanneer je planten gaat kopen moet je op een aantal dingen letten. Breng je een bezoek aan een kwekerij dan is het belangrijk dat je goed naar de bladeren kijkt. Zie je hier gaatjes in zitten, zijn de bladeren verkleurt of zie je insecten dan kun je deze plant beter links laten liggen. Ben je niet goed met planten? Dan is een tuin met kunstgras ook een fijne oplossing.