Tips bij het kweken van planten en bomen in je tuin

Heeft het je altijd al leuk geleken om je eigen planten en bomen te kweken? Dit is vaak makkelijker dan mensen verwachten. Heb je bijvoorbeeld al eens gedacht aan het gebruik van een tuinkas? Tuinkassen worden in verschillende formaten en modellen aangeboden. Zo vind je bij ieder formaat tuin een passende tuinkas. Je kunt de tuinkas in de tuin zelf plaatsen, maar deze ook tegen de muur van je terras zetten. Zeker in een wat compactere tuin zal je niet voldoende ruimte hebben om de tuinkas in de aarde te zetten. Je kunt de kas in dit geval op je terras plaatsen en vullen met losse potten.

Verschillende planten voor in je tuinkas

Er zijn tal van verschillende plantjes en boompjes die je in een tuinkas kunt kweken. Denk bijvoorbeeld aan het kweken van groenteplantjes, zoals aardbeien, sla en andijvie. Niet alleen ontzettend leuk om te doen, ook nog eens erg lekker! De plantjes kun je in het voorjaar overpoten naar de tuin zelf, zodat ze daar verder kunnen groeien. Het is belangrijk om de plantjes voldoende licht te geven.

Ook kun je verschillende struiken kweken met een eigen tuinkas. Denk aan een buxusplant of, wanneer je iets groters zoekt, aan een taxus! Je kunt de gekweekte stekjes zelf houden of verkopen aan kennissen, buren en familieleden. Zo verdien je de investering in een tuinkas al snel weer terug.

Online een nieuwe tuinkas kopen

Voor de aanschaf van een tuinkas hoef je niet langer naar een fysieke tuinwinkel te gaan. Je kunt een tuinkas namelijk ook heel eenvoudig online bestellen. Een webwinkel die tuinkassen in verschillende formaten aanbiedt is Fonteyn.nl. Overigens vind je binnen deze webwinkel niet alleen tuinkassen, maar ook verschillende andere producten voor in de tuin. Denk aan een mooie tuinbank, een fijne fauteuil, enzovoorts.